Weekly Newsletter BG 30.04-04.05.18

ДМ Трейдинг България

Седмичен Бюлетин

 

Как се разви седмицата?

Със сигурност беше поразителна седмица. Нашият екип успя да ви снабди с много полезни материали сред които и два трейдинг плана, два сигнала на живо и статия относно азиатските пазари, като част от поредицата “TheMarketTicker”. Седмичните видео резюмета са достъпни на нашият YouTubeканал. Но и какво друго се случи през седмицата?

Разбира се имахме много ползотворна дискусия относно „Предизвикателството“ което ще стартираме през следващите седмици. След малко ще навляза в повече детайли относно това.

Имахме среща на екипа по време на който обсъждахме как да наградим над това което предлагаме към момента за да могат материалите ни да са ви още по полезни. Също така приехме нов график за публикациите ни който ще разясня след малко.

Общо взето седмицата бе изпълнена с идеи и предложения таргетирани към това да сме ви по-полезни. Сега нека навлезем в повече детайли относно какво постигна всеки от екипа ни за седмицата и какви са плановете ни за напред.

Преглед над работата на екипа:

Започваме с Валентин и цените му трейд идеи относно суровини, индекси и акции. Като за начало той публикува дългосрочен трейд базиран на S&P500 който можете да разгледате тук. Идеята зад трейда му е да се търси възможност за вход около зоната за покупка която е отбелязана на графиката. Първоначално изглеждаше, че планът плана върви срещу него, но той изчака търпеливо и за корекцията на цената която го върна обратно в играта. Когато цената се върна над зоната за покупка той влезна в дълга позиция сигналът за която е публикуван на нашата официална Twitter страница. С моментна цена от 2663.72 индексът S&P500 вече генерира малка печалба. Тази позиция е следена из късо от него и скоро ще последва нов сигнал по трейда така, че бъдете на щрек ако имате тази позиция. Между временно той намери интересни факти относно азиатските пазари и развиващите се икономики и реши да ги сподели с вас чрез статията която публикува. Поради обема на цялостната статия той реши да я раздели на две части първата от които вече е достъпна тук и може да очаквате втората част на статията през идната седмица. Също така може да разгледате и седмичното му видео резюме тук което представлява 5 минутно видео в което се разглеждат плановете и сигналите публикувани през седмицата.

Таз седмичният пост от Hints&Tips За повече информация вижте на нашата Twitter страница.

През тази седмица Всеволод активно проверяваше редом с нас за материали които могат да ви бъдат полезни. Също така той ни помогна да координираме графикът ни за публикациите на основните ни материали (трейдинг планове и видео резюмета) така, че да ви бъде по-удобен за следене. Графикът който ще ви разясня по-долу е предложен от него и ние се съгласихме. Също така през тази седмица една от задачите му беше да разгледа различните методи за реклама които биха могли да допринесат за разрастване на аудиторията ни и да достигнем по-бързо крайната ни цел – а именно материалите ни да достигат и помагат на колкото се може повече хора. Тепърва предстой развитие по тази тема защото това изисква време за да бъде в перфектен краен вариант. Между временно ни засипваше с идеи свързани с различни материали, трейдове и още много неща. Нека и не забравяме, че той в човека с който трябва да се свържете ако имате някакви въпроси или искате да изразите мнение относно материалите или компанията ни. Така, че не се колебайте и се свържете с него на фирменият му мейл: v.potorocha@dmtrading.bgи той ще се постарае да отговори на въпросите ви възможно най-подробно и полезно.

 

Аз от друга страна имах сравнително лоша трейдинг седмица. Успях да публикувам един трейдинг план базиран на валутната двойка USD/CADкойто все още е в зоната за изчакване и можете да го видите тук. Трейдът е дългосрочен за това се опитвам да съм търпелив и да му дам време да се развие. Видеото в пълен анализ защо съм избрал да търся вход за къса позиция по този план може да бъде видяно тук. Успях да публикувам един сигнал на живо по този план опитвайки се да продам от върха на рейнджа, но за жалост попаднах в бичи капан и позицията достигна стопа. Може да разгледате планът и информацията по трейда тук. В седмичното ми видео резюме описвам в детайли защо съм поставил стопа си на това място. Може да си извадите ценни поуки от това видео така, че не пропуските да го видите. Извинявам се за това, че не успях да публикувам статия тази седмица, но съм подготвил нещо интересно за идната седмица което ще си заслужава да прочетете тъй като засяга всички европейски трейдъри. Работих активно с дизайнерите по отношение на завършването на сайта ни и мога да кажа, че сме на финалната права. Завършваме последните детайли за да бъде по-приятен и удобен за вас. Също така и правим последни щрихове по страницата ни за „Предизвикателството“. И сега е време дойде да обсъдим и това в повече детайли.

Предизвикателството:

Миналата седмица в седмичният ни бюлетин ви загатнах за нашата нова идея. Следва кратък списък с нещата които планираме за нашето предизвикателство.

 • Ще бъде изградена цялостна уеб страница където ще можете да следите прогреса ни колко време е изминало след началото и да видите всичките ни позиции които сме отваряли през нашият акаунт.
 • Ще има и Facebookстраницата където ще можете да дискутирате с нас трейдовете ни. По този вие ще сте активна част от решенията и дискусиите около трейдовете ни което не само би могло да ви помогне да подобрите уменията си, но и ще ви доближи до наградата от 1000 евро която предлагаме.
 • Всяка седмица ще правим поне по две „трейд дисекции“ – видеа в които ща анализираме в дълбочина някой от трейдовете ни и ще ви предоставим информация като на пример: защо сме влезнали от това ниво, колко голяма е инвестицията по трейда и защо е такава, как се е развил трейда и как сме го менажирали. Тези видеа ще ви дадат по-детайлен поглед над техниките които използваме и биха могли да ви помогнат да подобрите вашият трейдинг.
 • Два пъти в месеца ща правим и трейдинг сесии на живо които ще бъдат достъпни директно в YouTube. По време на тези сесии ще обясняваме всичко което се вижда на екрана и какви действия предприемаме и най-вече ще отговаряме на всичките ви въпроси.

Основни аспекти на „Предизвикателството“

 • Основната цел е да надградим над основната ни банка и да я развием от 1000 евро достигайки до 10 000 евро. Ще ползваме реален акаунт, а не демо.
 • Ще се опитаме да изпълним условията на предизвикателството използвайки различни трейдинг техники, отваряйки краткосрочни и дългосрочни позиции и целия набор от налични продукти – валути, индекси, суровини и акции.
 • Рискът ни за отворена позиция ще варира от 1 до 5 процента и от това къде е входа на позицията. Обикновено съветваме трейдърите да не предприемат повече от 2-3% риск на позиция, но с идеята да завършим предизвикателството за по кратък период от време ще предприемаме добре премерен и по голям риск от обичайното.
 • Няма времево ограничение за завършване на предизвикателството тъй като не искаме да ме притиснати от времеви срокове и за да не ни се налага да се забъркваме с трейдове който обикновено бихме пропуснали.
 • Нашие трейдове ще са достъпни в Facebookстраницата ни където ще можете да ги обсъждате с нас и да давате мнението си. И както знаете най-активните участници в дискусиите, че бъдат част от лотария ако успеем да завършим това предизвикателство.

Лотарията ще донесе на един от участниците 1000 евро награда под формата на трейдинг капитал или кеш – това е негово/нейно решение.

Какви са ползите от това предизвикателство:

 • Ще имате достъп до голяма база от трейдове които може да анализирате свободно.
 • Ще научите много важни неща относно управлението на парите и риска.
 • Ще станете свидетели на различни похвати, входове за позиции и поставяне на стопове което може да ви помогне за бъдещото ви кариерно развитие.
 • Ще видите основите в изграждането на трейдинг журнал, реинвестиране на печалбите, хеджиране и много още различни техники.
 • Ако успеем да завършим това предизвикателство ще имате развит на живо пред вас план как да направите от 1000 евро – 10 000 евро. А дори и да се провалим може да научите много от грешките ни и как да се пазите по-добре.
 • Ще изградите нови приятелства участвайте в дискусиите ни.
 • И накрая, но не на последно място – ако успеем да завършим предизвикателството ще имате шанса да спечелите 1000 евро и да изградите свое предизвикателство с придобитите знания.

Бъдете на щрек за допълнителна информация относно датата за стартиране на предизвикателството.

 

График на публикациите:

 • За да подобрим материалите си и да можете да сте винаги в готовност за нашите публикации и планове решихме да следваме следният план.
 • Всеки понеделник Вальо ще публикува неговият седмичен трейдинг план базиран на който ще публикува и сигналите на живо в Twitter. Може да очаквате неговият план всеки понеделник около 12 на обяд Българско време или 09:00 GMTвреме.
 • Всеки вторник аз ще публикувам седмичният си трейдинг план върху който ще има сигнали на живо в Twitter. Моят трейдинг план също ще бъде достъпен около 12 часа Българско време или 09:00 GMTвреме.
 • Вальо ще публикува неговото видео резюме всеки петък около 17:00 Българско време или 14:00 GMTвреме, в което ще обсъди трейдовете си от седмицата.
 • Аз ще публикувам моето видео резюме всяка сряда по същото време около 17:00 Българско време или 14:00 GMTвреме и то ще бъде базирано на плановете и трейдовете ми за изминалата седмица.

Това са основните ни материали целящи да научите повече относно трейдинга и също така да ви предоставят шанса да реализирате печалби без да се налага да седите по цял ден пред графиките.

През останалата част от седмицата ще продължим да ви предоставяме статии, други обучителни видеа, краткосрочни трейдинг планове, Hints&Tips(публикувани в нашите Twitter & Instagram профили) и още много полезна информация.

За основните материали не забравяйте да ни последвате в YouTube& Twitterза да бъдете информирани когато публикуваме нещо. Редът на публикациите е следният:

Youtube —> Twitter —> Youtube

Това е всичко от нас за тази седмица. Ако имате някакви въпроси или коментари можете да се свържете с нас във всеки еидн от профилите ни в социалните медии или на мейл:

Всеволод Потороча –  v.potorocha@dmtrading.bg

Валентин Фетваджиев –v.fetvadzhiev@dmtrading.bg

Илиян Илиев – iliyaniliev@dmtrading.bg

Екипът ни ви пожелава страхотна и най-вече печеливша седмица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *